Syömishäiriöliitto - SYLI ry.: Tietoa - tukea - toimintaa
LINKIT →   Etusivu - Ajankohtaista - Tilaisuudet - Vertaistukiryhmät - Syömishäiriöt ja hoito - Keskustelu - På svenska

Etelä-Suomen syömishäiriöperheet ry.

Tukiyhdistyksen logo
 • Helsinki
 • Hamina
 • Imatra
 • Hyvinkää
 • Riihimäki
 •  Sähköpostivertaistuki

  ALKUVUODEN TOIMINTAKALENTERI

  Kaikki ilmoittautumiset ja varaukset projektityöntekijälle!

  ke 14.2.      Iloliikkuja -talvitapahtuma Eläintarhan kentällä, Helsingissä klo 11-13. Pääkaupunkiseudun mielenterveysyhdistykset järjestävät leikkimielisen ulkoilutapahtuman, jossa on mahdollisuus kokeilla eri lajeja (lumikävely, curling, luistelu, sauvakävely) sekä suorittaa erilaisia rasteja (pulkka, kiekko maaliin, tehtävärasti). Tarjolla yhdistysten myymää grillimakkaraa sekä kuumaa mehua keksien kera.

  ti 20.2.        Teatteri-ilta, ”Sateenkaaren taa” -näytelmä Studio Pasilassa, Ratamestarinkatu 5, Hki, klo 19., tarkemmat tiedot www.hkt.fi. Hinta jäsenille 15 € / muille 20 €, lippujen lunastus puoli tuntia ennen näytöstä. Varaukset 29.1. mennessä.

  ke 21.2.      Maalauskurssi sairastaville alkaa. Kuusi kokoontumiskertaa Nuorten Luontotalolla, Mechelininkatu 36, Hki. Kurssipäivät ke 21.2.-28.3. Ohjaajana psykiatrinen sairaanhoitaja Anne Kolhinen. Osallistumismaksu jäsenille 15 € ja muille 40 €. Ilmoittautuminen mahd. pian.

  ma 5.3.        Yhdistyksen vuosikokous klo 17.30 sekä Lapinlahden sairaalan hoitopaikkaesittely, luennoimassa ja kysymyksiin vastaamassa psykiatrinen sairaanhoitaja Jomi Toivola. Alzheimer yhdistyksen tiloissa, Topeliuksenkatu 17 C, Hki, klo 17.30. Vapaa pääsy!

   

  Yhdistyksessä on tilaa aktiivitoiminnasta kiinnostuneille, ota rohkeasti yhteyttä ja tuo osaamisesi ja ideasi yhteiseen käyttöön. Lisätietoa tulevasta toiminnasta saa projektityöntekijältä, hoitopaikkojen ilmoitustauluilta ja tältä yhdistyksen kotisivuilta . Tiedotuspostilistalle voi liittyä lähettämällä sähköpostiosoitteensa projektityöntekijälle.

  Yhdistyksen projektityöntekijä Uura-Liina Lahti työskentelee Syömishäiriökeskuksen tiloissa os. Apollonkatu 3 C 17, Helsingissä. Saat yhteyden häneen arkipäivisin työajan puitteissa (040-535 1626) tai sähköpostilla uura-liina.lahti(at)syomishairioistentuki.fi.

  Takaisin sivun alkuun

  ______________________________________________________________________________________________________

  Vertaistukitoimintaa

  Helsinki

  Läheisten ryhmä

  Läheisten ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18 alkaen. Seuraavat tapaamiset  7.2., 14.3., 4.4. ja 2.5. klo 18.00-20.30 Alzheimer -yhdistyksen tiloissa, Topeliuksenkatu 17 C, Helsinki. Tarkempia tietoja ryhmän toiminnasta ja läheisille tarkoitetusta ohjelmasta voi tiedustella Marjalta, ryhmän vetäjältä, sähköpostiosoitteella helsinki(at)syomishairioistentuki.fi tai projektityöntekijältä.

  Syömishäiriöön sairastuneiden ryhmä

  Syömishäiriöitä sairastavien keskustelevan ryhmän tapaamiset ovat joka toinen keskiviikko. Seuraavat tapaamiset  31.1., 14.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5. ja 23.5. Syömishäiriökeskuksen tiloissa (os. Apollonkatu 3 c 17, Helsinki) klo 18.30-20.00

  Ryhmään ovat tervetulleita kaikki ongelmallisella syömisellä jollain tavoin oireilevat nuoret ja aikuiset. Avoimessa ryhmässä on mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista henkilöille, joilla itsellään on kokemusta syömishäiriöön liittyvistä asioista. Ryhmään voi tulla myös vain kuuntelemaan ja tutustumaan.

  Vetäjänä toimivat Uura, Virpi ja Marja. Lisätietoja ryhmästä saat sähköpostitse os. hki(at)syomishairioistentuki.fi tai puhelimitse projektityöntekijältä. (HUOM! lisää ryhmäohjaajia kaivataan)

  Sairastuneiden ja oireilevien toiminnallinen ryhmä

  Syömisellä oireilevien ja syömishäiriötä sairastavien toiminnallinen itsehoitoryhmä tapaa tiistaisin kolmen viikon välein klo 18.30-21.00 Seuraavat kokoontumiset 6.2., 27.2., 20.3., 10.4. 8.5. ja 29.5.Helsingin evankelisen opiston ikkunasalissa, os. Kirstinkatu 1. Ryhmässä jokainen hyväksytään omana itsenään, oireilusta ja painosta riippumatta. Keskinäisen jakamisen ja muihin samassa tilanteessa oleviin tutustumisen lisäksi tarkoitus on oppia hyväksymään itsensä paremmin sekä päästä käsittelemään tunteitaan ja sitä kautta lievittää häpeän, salailun ja oireilun aiheuttamaa ahdistusta. Avointa ryhmää vetää Susanna, lisätietoja saa osoitteesta hki2(at)syomishairioistentuki.fi. (HUOM! vetäjäkaveri hakusessa) 

   

  VAPAAEHTOISIA VERTAISIA REKRYTOIDAAN

  Oletko sinä syömishäiriöistä toipunut, syömishäiriöisen läheinen tai itse syömisellä oireileva henkilö? Haluaisitko sinä jakaa oman kokemustietosi sairauden parissa kamppailevien ja/tai heidän läheistensä tukemiseksi? 

  Tartu tilaisuuteen! Etelä-Suomen syömishäiriöperheet ry hakee toimintaansa vapaaehtoisia aktiiveja ohjaamaan ryhmätoimintaa tai muuten vaan toimimaan syömishäiriösairauteen liittyvien asioiden parissa:

  Sairastavien ja syömisellä oireilevien toiminnalliseen ryhmään etsitään ryhmänvetäjälle kaveria. Palkitsevasta vapaaehtoistyöstä ja ryhmätoiminnasta kiinnostuneen syömishäiriöstä toipuneen tai omalla toipumispolullaan pitkällä olevan henkilön toivotaan ottavan pikaisesti yhteyttä ryhmän ohjaajaan hki2(at)syomishairioistentuki.fi tai projektityöntekijään uura-liina.lahti(at)syomishairioistentuki.fi

  Sairastavien ja syömisellä oireilevien keskustelevaan vertaistukiryhmään etsitään vahvistusta ryhmänvetäjärinkiin. Palkitsevasta vapaaehtoistyöstä ja ryhmätoiminnasta kiinnostuneen syömishäiriöstä toipuneen henkilön toivotaan ottavan yhteyttä projektityöntekijään uura-liina.lahti(at)syomishairioistentuki.fi.

  Läheisten vertaistukiryhmään haetaan (jaetusta) ryhmänvetovastuusta kiinnostunutta henkilöä. Tarkempia tietoja läheisten ryhmän toiminnasta ja ryhmänohjaamiseen liittyvistä asioista saat ottamalla yhteyttä Marjaan sähköpostitse helsinki(at)syomishairioistentuki.fi tai projektityöntekijältä puhelimitse (040 535 1626), sähköpostilla uura-liina.lahti(at) syomishairioistentuki.fi.

  Takaisin sivun alkuun

  _______________________________________________________________________________________________________

  Hamina

  Toimintaa läheisille

  Kokoontumiset tiistaisin 13.2., 13.3., 10.4. ja 8.5. klo 18.30  Haminan Klubitalolla, Fredrikinkatu 1 b.

  Läheisten ryhmä on tarkoitettu kaikille, joiden perhettä tai lähipiiriä syömishäiriö koskettaa. Tapaamisissa on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kokemuksia, joita läheisen sairaus on herättänyt. Kokemusten lisäksi lähimmäisten ryhmässä pyritään myös jakamaan tietoa esimerkiksi järjestämällä luentoja tai kutsumalla vierailijoita tapaamisiin. Toiminnan sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmän toimintaan osallistuvien kesken. Läheisten ryhmää vetää Irja, lisätietoja osoitteesta hamina(at)syomishairioistentuki.fi.

  Ryhmän vetäjiksi kaivataan sairastaneen kanssa eläneitä vertaisia. Myös ammatillisesti kiinnostuneita ihmisiä, jotka haluavat olla mukana vapaaehtoistoiminnassa, toivotaan mukaan.

  Toimintaa syömishäiriöön sairastuneille

  Kokoontumiset tiistaisin 13.2., 13.3., 10.4. ja 8.5. klo 18.30 Haminan Klubitalolla, Fredrikinkatu 1 b.

  Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille syömisellään oirehtiville (anoreksia, bulimia, BED, muu syömishäiriö) ja syömishäiriöstä jo parantuneille. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia tai säännöllistä terapiassa käymistä. Mukaan voi tulla keskustelemaan, jakamaan ajatuksia ja kokemuksia tai vain kuuntelemaan. Ryhmän toiminnan tarkoituksena on tukea arkea tarjoamalla mahdollisuus keskusteluun samoja asioita kokeneiden ihmisten kanssa. Kaikki ryhmäläiset ovat sairastuneita tai sairaudesta parantuneita, ulkopuolista asiantuntijaa ei ryhmässä ole. Ryhmässä on mahdollisuus vertaisuuden kokemiseen eli kaikille yhteisen ongelman jakamiseen ja samanlaisista ongelmista kärsivien kohtaamiseen. Sairastavien ryhmää vetää Anna-Liisa, ryhmän sähköpostiosoite on ham(at)syomishairioistentuki.fi.

  Lisätietoja ryhmistä saat myös yhdistyksen projektityöntekijältä, s-posti: birgitta.hyvonen(at)syomishairioistentuki.fi.

  Takaisin sivun alkuun

  ________________________________________________________________________________________________________

  Imatra

  Toimintaa läheisille

  Ryhmän toiminnan jatkamiseksi etsitään uusia vapaaehtoisvetäjiä, jos kiinnostuit ota yhteyttä uura-liina.lahti(at)syomishairioistentuki.fi.

  ________________________________________________________________________________________________________

  Riihimäki ja Hyvinkää

  Toimintaa läheisille

  Riihimäki/Hyvinkää ja itäisen Suomen alueen vertaistukitoiminnan alkuun saattaminen on edelleen työn alla. Verkostoitumistyötä jatketaan tiedottamalla yhdistyksestä ja mahdollisista toimintamuodoista paikallisten hoitotahojen, perus- ja kouluterveydenhuollon sekä nuoriso- ja sosiaalityön toimijoille. Ryhmätoiminnasta, osallistumisesta tai vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä kaivataan. Ilmoita itsestäsi projektityöntekijälle tai Riihimäen seudulla läheistoiminnan yhteyshenkilölle riihimaki(at)syomishairioistentuki.fi.

  Takaisin sivun alkuun

  ________________________________________________________________________________________________________

  Sähköpostivertaistukea syömishäiriöön sairastuneille

  Sähköpostitse annettava vertaistuki sopii kaikille, jotka haluavat purkaa ajatuksiaan ja vaihtaa kokemuksia syömishäiriöistä kirjoittamalla. Sähköposti on hyvä tukimuoto myös silloin, jos omalla paikkakunnalla ei ole toimivaa vertaistukiryhmää tai jos kynnys lähteä ryhmään tuntuu vielä liian suurelta.

  Sähköpostivertaistuki ei ole hoitoa korvaavaa toimintaa, vaan parhaimmillaan toimii hoidon tukena. Vertaistukea antavat ovat itse sairauden läpikäyneitä ja siitä toipuneita henkilöitä. Vapaaehtoiset tukijat eivät kuitenkaan hoida eivätkä anna terapiaa, he ovat vertaisia ja työskentelevät aina oman jaksamisensa mukaan.

  Etelä-Suomen alueella vertaistukea sähköpostitse antavat:

  ANNE                                                                                                                                                                   sptuki1(at)syomishairioistentuki.fi                                                                                                                            "Olen 27-vuotias Espoolainen. Voit kirjoittaa minulle jos haluat vaihtaa ajatuksia syömistä koskevista asioista ja ongelmista. Kaikki sähköpostit ovat luottamuksellisia ja pyrin vastaamaan jokaiseen niin nopeasti kuin pystyn. Minulle voi kirjoittaa myös englanniksi.”

  SANNA                                                                                                                                                                 sptuki2(at)syomishairioistentuki.fi                                                                                                                           "Olen helposti lähestyttävä, luotettava ja ymmärtäväinen nuori nainen. Elän toisinaan päivä kerrallaan ja ajattelen, että asioilla on tapana järjestyä siten kuin on kohdallemme tarkoitettu. Olen myös optimistinen, luonnonläheinen ja pohdiskeleva ihminen, jota voi rohkeasti lähestyä mitä erilaisemmilla kysymyksillä ja ajatuksilla - yksin ei tarvitse jaksaa! Monesti pelkkä ajatusten purku puheeksi taikka tekstiksi helpottaa."

  LOTTA                                                                                                                                                                  sptuki4(at)syomishairioistentuki.fi                                                                                                                           "Olen vähän yli kolmekymppinen kahden lapsen äiti. Sairastuin syömishäiriöön 14-vuotiaana rankan koulukiusaamisen seurauksena. Toipuminen kesti noin kymmenen vuotta. Äidinkieleni on suomi, mutta minulle voi kirjoittaa myös ruotsiksi."

  Annelle, Sannalle ja Lotalla voi kirjoitella myös muualta Suomesta, sähköpostivertaistuki ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan.

  Takaisin sivun alkuun

  ________________________________________________________________________________________________________

  Mikäli olet kiinnostunut käynnistämään ja ohjaamaan syömishäiriöön sairastuneille tai sairastuneen läheisille tarkoitettua vertaistukiryhmää omalla paikkakunnallasi, autamme sinua käytännön järjestelyissä (tilat, tiedotus) sekä tuen ja valmiin materiaalin muodossa.

  Sairastuneiden ryhmiin tarvitaan kaksi ohjaajaa, joilla vähintään toisella on omakohtainen kokemus syömishäiriöistä ja sairaudesta toipumisesta. Läheisten ryhmän käynnistämiseksi tarvitaan kaksi ohjaajaa sekä muutaman samassa tilanteessa olevan, tunteiden ja kokemusten jakamisesta kiinnostuneen läheisen kokoontuminen yhteen. Voit halutessasi ilmoittautua myös sähköpostitukihenkilöksi. Pitkien välimatkojen takia ryhmään on joskus vaikea tulla, tällöin ajatusten vaihto sähköpostitse on hyvä tukimuoto syömishäiriöstä toipumiseen.

  Ryhmänohjaajilta ja sähköpostitukihenkilöiltä ei edellytetä aikaisempaa kokemusta vastaavasta vapaaehtoistyöstä. Suuri sydän ja aito halu auttaa riittävät! Vapaaehtoistyöntekijöitä suositellaan liittymään oman alueyhdistyksensä jäseneksi. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys Birgittaan puh. 040-535 1626 tai sähköpostilla birgitta.hyvonen(at)syomishairioistentuki.fi.

  ________________________________________________________________________________________________________

  Perustiedot yhdistyksestä:

  Etelä-Suomen syömishäiriöperheet ry:n (ruotsiksi Åtstörningsfamiljer i Södra Finland rf.) kotipaikka on Helsinki ja toimialueena Etelä-Suomi.

  Yhdistyksen toimisto sijaitsee osoitteessa Apollonkatu 3 C 17, 00100 HELSINKI.

  Puheenjohtajana toimii Marja Nordqvist, gsm 040-5351626., sähköposti helsinki(at)syomishairioistentuki.fi.

  Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä 15 vuotta täyttänyt syömishäiriöön sairastunut, syömishäiriötä sairastavan läheinen tai muuten asiasta kiinnostunut yksityinen henkilö, oikeustoimikelpoinen yhteisö tai säätiö. Varsinaisella jäsenellä on vuosikokouksessa äänioikeus.

  Yhdistyksen kannatusjäseneksi voi liittyä 15 vuotta täyttänyt yksityinen henkilö, oikeustoimikelpoinen yhteisö tai säätiö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenillä ei ole vuosikokouksessa äänioikeutta.

  Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu vuodelle 2007 on ensimmäiseltä perheenjäseneltä15 € ja muilta perheenjäseniltä 10 €. Kannatusjäsenen jäsenmaksu on 20 €. 

  Liity jäseneksi!

  Tulosta liittymislomake, allekirjoita se ja postita lomake maksutta osoitteella:
  Syömishäiriöliitto - SYLI ry
  Tunnus 5014026
  20003 VASTAUSLÄHETYS
  Liittymislomake Word-dokumenttina


  Takaisin sivun alkuun

 •